fbpx

hodepine_migrene

Hodepine

Hodepine er et stort problem i befolkningen og er alt fra et litt irriterende problem til en invalidiserende tilstand. Den absolutt vanligste årsaken til hodepine er spenningshodepine.

Spenningshodepine

Spenningshodepine kommer av muskel- og skjelettproblemer fremfor alt nakke og skulderregionen, og er tilstander vi på Naprapatsenteret har lang erfaring med å behandle med meget gode resultater.

Migrene

En annen vanlig årsak til hodepine er migrene. Vi påvirker ikke direkte migrene med vår behandling, men vi opplever ofte at man ved å behandle muskel- og skjelett problemer får færre migreneanfall og avtagende hodepine.

Hodepine kommer i mange varianter og har mange årsaker. Den absolutt vanligste årsaken til hodepine er spenningshodepine og/eller cervical hodepine.

Spenningshodepine kommer fremfor alt av muskelspenninger og/eller triggerpunkter i muskler i skuldre, nakke, hals, hodet og kjeve. Absolutt vanligst er triggerpunkter i skallebasen bak øverst i nakken ( m.m. Suboccipitalis) og i kappemuskelen ( Trapezius pars descendens).

Låsninger i nakkens ledd kan også føre til hodepine, cervical hodepine.

Ved å benytte seg av massasje, pressur av triggerpunkter og tøy av muskler samt manipulasjon av eventuelle låsninger i nakkens ledd oppnår vi meget gode resultater med vår behandling av hodepine-pasienten. Det som også er viktig er å prøve å hjelpe pasienten med å prøve å unngå å få problemet tilbake etter behandling. Dette oppnår vi ved blant annet å hjelpe til med råd om riktig sittestilling, hjemmeøvelser og treninings øvelser.

Disse tilstander har vi på Naprapatsenteret lang erfaring med å behandle med meget gode resultater. Bestill gjerne time online på våre sider.