fbpx

Veldig mange lider av smerter i føttene og problemer relatert til biomekaniske utfordringer i føttene. Foten er kroppens grunnmur, og feil der kan lede til mange plager også andre steder i kroppen.

Mange av de som plages med smerter som er relaterte til føttene får ikke hjelp. Føtter er kompliserte og mange forstår ikke kompleksiteten i fotens biomekanikk.

Leonardo Da Vinci beskrev foten som et ingeniørmessig mesterverk. Dette er vi helt enige i. Foten skal være en adaptiv støtdemper i det ene øyeblikket, en stabil grunnmur i det neste, for så til slutt å være en stabil hevarm som skal føre deg framover. For at disse prosessene skal fungere er man avhengig av at alle leddene og musklene i foten jobber som de skal. Det vet vi at de ofte ikke gjør, og det kan medføre slitasje, skader og reduserte prestasjoner.

 

I idrett er det avgjørende at føttene fungerer optimalt. I så godt som alle idretter vil fotens biomekanikk ha betydelse for prestasjon og skadefrekvens. Vi har lang erfaring i å se sammenhengene mellom idrett og biomekaniske utfordringer, og vi har også lang erfaring i å tilpasse såler til idrettsutøvere.

På vår spesialavdeling Anatomix medical har vi spesielt fokus på fotproblemer. Vi har der helt spesifikke undersøkelse og behandlings opplegg som er relatert til bein og fot problemer.

Dersom man har behov for såler har vi mange muligheter. For mange er det nok med en prefabrikert såle.  Vi benytter prefabrikerte såler fra Superfeet som har en rekke varianter av såler som passer til alle typer av sko ( superfeet.com). Dersom man trenger ytterlige tilpassinger har vi,  som en av de få i Europa, mulighet til å få spesialtilpasset såler fra et av de mest anerkjente ortopediske verkstedene i USA (nwpodiatric.com).