fbpx

Veldig mange lider av smerter i føttene og problemer relatert til biomekaniske utfordringer i føttene. Foten er kroppens grunnmur, og feil der kan lede til mange plager også andre steder i kroppen.

Mange av de som plages med smerter som er relaterte til føttene får ikke hjelp. Føtter er kompliserte og mange forstår ikke kompleksiteten i fotens biomekanikk.

Leonardo Da Vinci beskrev foten som et ingeniørmessig mesterverk. Dette er vi helt enige i. Foten skal være en adaptiv støtdemper i det ene øyeblikket, en stabil grunnmur i det neste, for så til slutt å være en stabil hevarm som skal føre deg framover. For at disse prosessene skal fungere er man avhengig av at alle leddene og musklene i foten jobber som de skal. Det vet vi at de ofte ikke gjør, og det kan medføre slitasje, skader og reduserte prestasjoner.

For å kunne gi en god behandling eller gode råd for trening er det først viktig å gjøre en ordentlig analyse.  Analysen innebærer en del tester hvor det som regel alltid inngår  ganganalyse på trykkplate og/eller på tredemølle. Det vil ofte også bli utført balansetester og trykk/ belastningstester.

Neste steg vil være å lage en plan for hvordan man skal påvirke funnene analysen har vist.

Fot & løpsenteret er for alle med en felles nevner i at de har problemer eller ønsker å unngå problemer som fremfor alt kan være relatert til beina og føttene.

 

I idrett er det avgjørende at føttene fungerer optimalt. I så godt som alle idretter vil fotens biomekanikk ha betydelse for prestasjon og skadefrekvens. Vi har lang erfaring i å se sammenhengene mellom idrett og biomekaniske utfordringer, og vi har også lang erfaring i å tilpasse såler til idrettsutøvere.

Dersom man har behov for såler har vi mange muligheter. For mange er det nok med en prefabrikert såle.  Vi benytter prefabrikerte såler fra Superfeet som har en rekke varianter av såler som passer til alle typer av sko ( superfeet.com). Dersom man trenger ytterlige tilpassinger har vi,  som en av de få i Norge , mulighet til å få spesialtilpasset 3d printede såler samt at vi også kan lage såer fra et av de mest anerkjente ortopediske verkstedene i USA (nwpodiatric.com).

PRISER FOT & LØPSENTERET

1. gangs konsultasjon/ Analyse- Kr 1500

Oppflølgingstime lang Kr 1400

Oppflølgingstime normal Kr 900

Oppfølgingstime kort Kr 700

Såler prefabrikerte kr 450-700

Såler tilpassede kr 3500-4000